Drupal

Wat is Drupal?

DrupalDrupal is een open source Content Management System (CMS) waarmee je zelf eenvoudig de pagina's van je website kan beheren. Je kan makkelijk zelf nieuwe pagina's toevoegen, bestaande pagina's wijzigen, menu's aanmaken, gebruikers aanmaken en verschillende rechten geven en nog veel meer.

Doordat Drupal open source is, kan iedereen zijn bijdrage leveren. De grote community die erachter zit zorgt voor het continu doorontwikkelen en verbeteren van Drupal. Hierdoor zijn er diverse uitbreidingen beschikbaar en kunnen problemen of veiligheidsissues snel worden opgepakt en opgelost.

Waarom Drupal?

Een van de belangrijkste redenen om voor Drupal te kiezen: je kan jouw website eenvoudig beheren maar ook heel makkelijk uitbreiden. Eigenlijk is alles mogelijk! Wil jij jouw website meertalig? Dat kan! Heb jij iemand in dienst die alleen permissie mag hebben om blogberichten te plaatsen? Dat kan! Wil je dat afbeeldingen automatisch in de juiste grootte op je website verschijnen? Geen probleem! Er zijn 46.000+ modules die Drupal op diverse manieren kunnen uitbreiden.

Snelheid is een groot voordeel van DrupalSnelheid - Snelheid is een groot voordeel van Drupal. Ondanks de grote flexibiliteit en vrijwel onbeperkte mogelijkheden, blijft de website gigantisch snel. Dit is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, maar ook Google beloont snelle websites.

Drupal is SEO vriendelijkSEO - Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een van de belangrijkste aspecten van een website. Heb je een website, maar verschijn je niet of laag in de zoekresultaten van Google? Dan heb je weinig aan je website. Met Drupal zijn er legio aan mogelijkheden om jouw website optimaal te laten scoren in zoekmachines en heb je zelf alle touwtjes in handen.

Drupal is veilig, indien goed onderhoudenVeiligheid - Ook veiligheid is bij Drupal een belangrijk voordeel. Zowel jouw gegevens als die van je bezoekers worden goed afgeschermd! Hierbij is het wel belangrijk dat de website goed wordt onderhouden en altijd de nieuwste beveiligingsupdates worden geïnstalleerd.

Drupal is zeer schaalbaarSchaalbaarheid - Ook schaalbaarheid is een belangrijk pluspunt van Drupal. Heb je 10 bezoekers per dag, of 100.000? Drupal zorgt ervoor dat jouw website altijd optimaal presteert.

Drupal of WordPress?

WordPress of Drupal?

Een veelgehoorde vraag is: Kan ik beter Drupal of WordPress gebruiken?

WordPress is vergelijkbaar met Duplo en Drupal met Technisch Lego:
Duplo (WordPress) - Met Duplo zet je snel iets op in grote blokken die als afzonderlijke onderdelen werken en pas je jouw wensen aan op de mogelijkheden van deze blokken.
Technisch Lego (Drupal) - Met Technisch Lego werk je met allerlei kleine blokjes en onderdelen die allemaal met elkaar samenwerken, zodat het precies doet wat jij wil.

Begin je net met je bedrijf, of stel je weinig eisen aan je website? Dan is WordPress een prima start! Wil je de volgende stap zetten, heb je wat meer eisen en wil je serieus aan de gang met jouw website, kies dan voor Drupal. Houd er wel rekening mee dat door deze verschillen je iets meer tijd en geld kwijt bent aan een Drupal website t.o.v. een WordPress website.

Overstappen of upgraden naar de nieuwste versie van Drupal?

Wil je overstappen naar Drupal of draait jouw website nog op een oudere Drupal versie en denk je na over een upgrade? Sinds Drupal 8 is er geen reden meer om te wachten, doordat gebruik wordt gemaakt van een ander update patroon. Dit zorgt ervoor dat de overgang naar Drupal 9 (en hoger) een stuk makkelijker en sneller gaat. Heb je versie Drupal 8.8+, dan kan je eenvoudig upgraden naar Drupal 9 en daarna naar Drupal 10. Installeer de module Upgrade Status en zie of jouw website helemaal klaar is voor een probleemloze upgrade naar Drupal 9 en 10. Doe dit wel zo snel mogelijk, want sinds november 2021 is de ondersteuning voor Drupal 8 vervallen.
Begin je met een nieuwe website? Start dan meteen met Drupal 10.

Let op: Heb je nog een Drupal 7 website? Drupal 7 wordt (na meerdere verlengingen) nog ondersteunt tot januari 2025! Daarna is het dus echt klaar. (Ondersteuning voor Drupal 8 & 9 is dus eerder geëindigd dan voor Drupal 7.)

Drupal 9 wordt nog ondersteunt tot november 2023, daarna zullen er geen (beveiligings)updates meer worden uitgebracht voor deze versie.

Drupal 10 is inmiddels uit (sinds eind 2022) en stabiel. Lees hier meer over Drupal 10.

Vragen of advies over jouw Drupal website?

Wil jij de volgende stap zetten met jouw website, wil je een website op maat en heb je specifieke eisen? Heb je vragen, twijfels of wil je meer weten over de mogelijkheden van Drupal? Dan ben je bij CLIQworx aan het juiste adres! Scroll nog iets verder door naar beneden en neem contact met mij op.

Contact

René Wolf voor webdevelopment Utrecht

Hi! Ik ben René Wolf uit Utrecht

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met webdevelopment en alles wat daarbij komt kijken en ben gespecialiseerd in Drupal.

Vragen over je huidige Drupal website, advies over verbeteringen, een upgrade of migratie naar Drupal 9 of 10, of op zoek naar een webbouwer voor een nieuwe Drupal 10 website?

Neem contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.

info@cliqworx.nl
06 - 50 841 436

CLIQworx - kvk 30193675
Edisonstraat 43 - 3553 BL Utrecht

Whatsapp of bel René WolfWhatsapp of bel
06 50 841 436